
اهمیت محتوای باکیفیت در نتایج جستجوی گوگل راز موفقیت در سئو
گوگل یک قانون جدید برای سایتها گذاشته است. این قانون میگوید سایتهایی که محتوای باکیفیت و مفیدی برای کاربران تولید میکنند، در نتایج جستجو، بالاتر شان داده میشوند. اما سایتهایی که فقط برای رتبه بالاتر در گوگل، محتوا مینویسند و آن محتوا برای کاربران، مفید نیست، رتبهشان پایین میآید. گوگل اولین آپدیت محتوایی مفید را در آگوست 2022 راهاندازی کرد و از آن زمان، تاکنون آن را چندین بار اصلاح کرده است. قوانین گوگل در سال 2024 تغییر کرد و طبق آن، سایتهایی که مطالب بهتری دارند در نتایج جستجو، بالاتر نشان داده میشوند.
در این قانون جدید، گوگل برای تشخیص محتوای مفید سایت برای کاربران، فقط به کلمات کلیدی محتوا نگاه نمیکند، بلکه کل سایت را بررسی میکند. گوگل سایتهایی که محتوای باکیفیت دارند را بیشتر نمایش میدهد. برای این که سایت شما، جزء این سایتها باشد، باید مشخصات زیر را داشته باشد:
- در مورد موضوع نوشته شده، اطلاعات زیادی داشته باشید.
- در مورد موضوعی نوشته باشید که دیگران ننوشته باشند یا بهتر و کاملتر از آنها نوشته باشید.
- طراحی صفحه، زیبا و قشنگ باشد و در زمان کوتاهی باز شود.
- از کلمات کلیدی، به درستی استفاده شود و گوگل متوجه شود موضوع محتوا چیست.
- محتوا را برای افرادی بنویسید که میخواهند اطلاعات مفیدی پیدا کنند.
“با خیال راحت، وب سایت خود را به شرکت دیجیتال مارکتینگ سایان بسپارید و از خدمات این شرکت بهره مند شوید “
آیا بهروز رسانیهای محتوایی گوگل بر سئو تأثیر دارد؟
بروزرسانیهای محتوایی گوگل بر سئو، تأثیر گذاشته است، زیرا نحوه ارزیابی و رتبهبندی صفحات و وبسایتها توسط گوگل را، تغییر داده است. این بهروزرسانیها، یک نقطه عطف در سئو هستند. نه تنها روشهای قدیمی سئو مانند پر کردن محتوا از کلمات کلیدی، دیگر کار نمیکنند، بلکه شناسایی و رتبه پایین داده میشوند. اکنون کیفیت محتوا بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.
گوگل میخواهد سایتهایی را که مطالب آنها مفیدتر است به ما نشان دهد. پس بهتر است نکات زیر را رعایت کنیم:
- مطالب باید به تمام سوالات خواننده پاسخ دهد و اطلاعات جامع و کاملی، به او دهد.
- محتوا را حتما خودمان بنویسیم و از هوش مصنوعی استفاده نکنیم.
- باید درباره چیزی مطلب بنویسیم که در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشیم.
- اگر زیاد از مطالب بیفایده استفاده کنیم، ممکن است گوگل، رتبه کمی به سایت ما بدهد.
“با خدمات سئو شرکت سایان در صدر نتایج جستجوی گوگل بدرخشید”
برای مثال اگر یک مربی بدنسازی حرفهای، یک مقاله بنویسد که تمرینهای ورزشی مناسب برای افراد تازه کار را به طور کامل توضیح دهد و نکات ایمنی مهم را هم بگوید، این مقاله در اینترنت بیشتر دیده میشود تا یک مقاله کوتاه و ساده که فقط نام چند تمرین را نوشته باشد. به عبارت دیگر، اگر میخواهید مردم مقاله شما را بیشتر بخوانند، باید اطلاعات مفیدی در آن بنویسید که برای افراد مبتدی مفید باشد و از یک مربی حرفهای هم مشورت گرفته باشید.
پس اگر میخواهید مطالب شما بیشتر دیده شود، باید چیزهایی بنویسید که برای بقیه خیلی مفید و جذاب باشد یعنی به جای این که فقط هر چیزی را بنویسید، باید فکر کنید که مخاطبان شما، به چه چیزی نیاز دارند. مثلاً اگر درباره ورزش مینویسید به جای اینکه فقط اسم چند تمرین را بگویید، بهتر است روش درست انجام دادن هر تمرین را توضیح دهید و از عکس یا فیلم استفاده کنید.
چرا رتبه سایت شما در گوگل افت کرده است؟
وقتی گوگل، قوانین جدیدی برای محتوا میگذارد، رتبه سایتها هم، تغییر میکند. یعنی، رتبه بعضی از سایتها، بالا میرود و رتبه بعضی، پایین میآید. وقتی این اتفاق میافتد، شما متوجه میشوید که تغییری در سایتتان ایجاد شده است. وقتی گوگل قوانین جدیدی برای سایتها میگذارد، ممکن است تعداد افرادی که به سایت شما سر میزنند خیلی کم شود و جایگاه سایت شما در نتایج جستجو هم پایین بیاید. اگر متوجه شوید که سایت شما تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفته است، باید محتوای سایت را، بررسی کنید و مطمئن شوید که با قوانین جدید گوگل، سازگار باشند.
به عنوان مثال، گوگل در مارس 2024، یک بهروزرسانی محتوای مفید را منتشر کرد. این قانون جدید ممکن است باعث تغییر رتبه سایت شما در نتایج گوگل شود. اگر بعد از قانون جدید گوگل، تعداد افرادی که از سایت شما، بازدید میکنند کم شده و در نتایج جستجو در رتبه های بالا، نشان داده نمیشود یعنی سایت شما تحت تاثیر این قانون جدید قرار گرفته است. در ادامه خواهیم گفت که چطور میتوانیم این موضوع را بررسی کنیم.پس با ما همراه باشید.
چگونه با سرچ کنسول افت رتبه سایت را شناسایی کنیم؟
شما میتوانید با استفاده از سرچ کنسول (GSC) و با مشاهده گزارش عملکرد و مقایسه آن در محدودههای تاریخ قبل و بعد از بهروزرسانی، کاهش ناگهانی عملکرد سایت خود را مقایسه کنید. کاهش شدید کلیکها، نمایشها یا موقعیتهای متوسط در زمان بهروزرسانی، یک شاخص قوی از تحت تأثیر قرار گرفتن، شما است.
علل اصلی افت رتبه سایت
هیچکس نمیتواند دقیقاً بگوید، چرا یک سایت مشکل پیدا میکند، اما معمولاً این مشکلها به خاطر محتواهای بیارزشی هستند که در داخل سایت گذاشته شده است. سه دلیل اصلی که باعث این مشکل برای سایت میشوند عبارتند از:
- محتوای بیکیفیت
- بهینهسازی بیش از حد
- عدم مهارت و کم تجربه بودن
“با طراحی سایت معماری از شرکت سایان، پروژه های حرفه ای خود را به نمایش بگذارید”
-
محتوای بیکیفیت
اگر محتوای سایت شما، مشخصات زیر را داشته باشد گوگل آن را در رتبههای پایینتر نمایش میدهد:
- محتوای سایت، خیلی ساده و معمولی باشد و نکته جدیدی به کاربر یاد ندهد.
- محتوا از سایتهای دیگر، کپی شود و اطلاعات جدید در آن نباشد.
- به طور کامل به سوالات کاربر پاسخ ندهد.
-
بهینهسازی بیش از حد محتوا
ممکن است شما محتوای خود را بیش از حد، بهینه کنید. این میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تکرار بیش از حد کلمه کلیدی اصلی.
- استفاده از عبارتهای نامناسب برای درج اصطلاحات جستجو.
- ایجاد صفحاتی، فقط بر اساس تحقیق کلمات کلیدی، نه نیازهای کاربر.
الگوریتمهای گوگل، به اندازه کافی، پیچیده شدهاند تا نشانههایی را تشخیص دهند که محتوای تاکتیکهای سئو را، بر تجربه کاربر اولویت میدهد.
-
اهمیت تخصص و تمرکز بر موضوع
گوگل به سایتهایی که، حرفهای نیستند یا میخواهند راجع به همه موضوعات، مطلب بنویسند، اعتماد نمیکند. برای مثال، فرض کنید یک سایت در مورد آشپزی است و بعد از مدتی، در مورد ماشین یا بیماریها مطلب میگذارد. گوگل میگوید این سایت در مورد آشپزی است، چرا راجع به موضوعات دیگر مینویسد؟ پس به این سایت اعتماد نمیکند و سایتهای دیگر را، که واقعا متخصص آشپزی هستند در رتبه بالاتر نشان میدهد. گوگل خیلی دقیق این کار را انجام میدهد.
گوگل یک روش خاصی دارد که میفهمد یک سایت چقدر کار بلد است و چقدر به حرفهای آن میتوان اعتماد کرد. به این روش “E-E-A-T” گفته میشود که مخفف، تجربه، تخصص، اقتدار و اعتماد است.
برای اینکه گوگل به سایت شما اعتماد کند، باید نشان دهید که در این کار حرفهای هستید. برای این کار، میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
- خودتان را کامل معرفی کنید و بگویید چه کسی هستید و چه کارهایی را بلد هستید.
- از کلمههایی استفاده کنید که فقط افراد متخصص آن حوزه میفهمند.
- مطالب را کامل و دقیق بنویسید تا همه چیز برای خواننده روشن شود.
- همه مطالب و موضوعات سایت در مورد یک موضوع باشد.
اگر این کارها را انجام دهید، گوگل میفهمد که شما واقعا در مورد آن موضوع، اطلاعات زیادی دارید و به شما اعتماد میکند. در نتیجه سایت شما را بالاتر نشان میدهد.
چگونه از بهروزرسانی محتوای باکیفیت، نتیجه بهتری بگیریم؟
بهروزرسانی محتوا کارخوبی است، اما نتیجه آن همیشه فوری نیست. با رعایت نکات گوگل، میتوانید محتوای سایت خود را خیلی بهتر کنید و به مرور زمان، نتیجه این تغییرات را ببینید. در مورد این که چقدر طول میکشد تا گوگل تغییرات سایت شما را ببیند و به شما امتیاز دهد، به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثلاً سایت شما چقدر بزرگ است، چقدر محتوا دارد و این که چقدر مرتب به روزرسانی میشود.
بازبینی محتوا یک بررسی دقیق از صفحات سایت شما است. این قدم اول، واقعاً مهم است. برای انجام بازبینی محتوا، مراحل زیر را انجام دهید:
- یک لیست از پستهای وبلاگ و صفحات مهم سایت خود، درست کنید.
- عملکرد هر صفحه را، بررسی کنید و ببینید هر کدام از این مطالب، چقدر بازدیدکننده دارد و در نتایج جستجو کجا قرار میگیرد و بقیه سایتها چقدر به آن لینک دادهاند.
- مطلبهای ضعیف و مطالبی که بازدید کننده ندارند و یا در نتایج جستجو پایین هستند را، پیدا کنید.
“طراحی وبسایت در جنوب تهران، ساده و حرفهای برای شما با شرکت سایان”
برای هر مطلب، یکی از این کارها را انجام دهید:
- نگهداری مطلب: اگر مطلب خیلی خوب است و نیاز به تغییر ندارد.
- به روزرسانی: اگه مطلب قدیمی است و یا اطلاعات آن ناقص است، آن را کامل کنید.
- حذف: اگر مطلب به درد نمیخورد، آن را حذف کنید.
چه چیزی کاربران را در جستجو جذب میکند؟
به زبان ساده، قصدجستجو یعنی این که، وقتی کسی چیزی را در گوگل جستجو میکند، دنبال چه چیزی است. به طور مثال، اگر کسی بهترین رستوران تهران را جستجو کند، قصدش این است که بفهمد کجا برود غذا بخورد. گوگل میخواهد بهترین نتیجه را به کاربر، نشان دهد. پس اگر ما محتوایی تولید کنیم که دقیقاً همان چیزی را که کاربر میخواهد به او بدهد، گوگل سایت ما را بیشتر دوست دارد. وقتی کاربر چیزی را که به دنبال آن است در سایت ما پیدا کند، بیشتر در سایت میماند و ممکن است مطالب دیگر را هم بخواند. هرچه بیشتر کاربر به سایت ما بیاید و مطالب مفید پیدا کند، سایت ما، معروفتر میشود و بیشتر دیده میشود. برآورده کردن قصد کاربر، یکی از مهمترین اهداف گوگل است. این کاربران را خوشحال نگه میدارد و باعث بازگشت آنها میشود.
برای این که مطمئن شویم نوشته ما، جواب کامل درخواست های کاربر را، میدهد، باید کارهای زیر را انجام دهیم:
- بفهمیم کاربر، دقیقاً چه چیزی میخواهد.
- مطالب سایتهای رتبه بالا، را بررسی کنیم.
- نوشته خود را با بقیه، مقایسه کنیم.
چگونه محتوای باکیفیت و موثر بسازیم؟
محتوای باکیفیت، محتوایی است که مفید، دقیق، قابل اعتماد و برای مخاطبان شما، مرتبط باشد. چند موردی که میتوانید برای بهبود کیفیت محتوای خود، انجام دهید عبارتند از:
- قبل از این که چیزی بنویسید، باید درباره موضوع، اطلاعات زیادی جمع کنید.
- درباره موضوعی بنویسید که برای بقیه مهم است.
- به بقیه نشان دهید که درباره موضوع اطلاعات کافی دارید.
- از جملههای طولانی و پیچیده، استفاده نکنید.
- از تیتر، لیست و پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید تا خواندن راحتتر باشد.
- غلط املایی نداشته باشید.
- از مثالهای مختلف برای فهمیده شدن موضوع، استفاده کنید.
چگونه تعامل کاربران را با محتوای باکیفیت خود افزایش دهیم؟
تعامل کاربران نشان میدهد که کاربران، چگونه با محتوای باکیفیت شما ارتباط برقرار کردند. این در مورد محتوای خوبی است که کاربران میمانند، میخوانند و اقدام میکنند. برای افزایش تعامل، این تاکتیکها را امتحان کنید:
- عناوین جذاب بنویسید که کنجکاوی را برانگیزد.
- لینکهای داخلی به، محتوای مرتبط اضافه کنید.
- از عناصر بصری (تصاویر، ویدیوها، اینفوگرافیکها) استفاده کنید.
- سوالاتی برای تشویق نظرات و بحث مطرح کنید.
چگونه با سئو به موفقیت برسیم؟
در مورد سئو، هیچ تضمینی وجود ندارد که سایت شما، حتما در نتایج گوگل، بالا نشان داده شود. اما اگه این کارها را انجام دهید، شانس بیشتری برای موفقیت دارید:
- از مطالب مفید و مهم برای کاربر استفاده کنید.
- قوانین گوگل را حتما رعایت کنید.
- به دنبال راههای میانبر نباشید. سعی نکنید با ترفندهای زود بازده، رتبه سایت را بالا ببرید.
به جای این کارها، مطلبهای باکیفیت با موضوعات پرطرفدار تولید کنید. قوانین سئو مرتب در حال تغییر است پس همیشه باید بهروز باشید. مطلبهای قبلی را بررسی کنید و بهتر است آنها را به روزتر کنید.
جمع بندی
گوگل به تازگی قوانینی برای رتبهبندی سایتها وضع کرده که بر اساس کیفیت محتوا است. سایتهایی که محتوای باکیفیت و مفید تولید میکنند، در نتایج جستجو بالاتر قرار میگیرند، در حالی که سایتهای با محتوای بیکیفیت یا کپیشده، دچار افت رتبه میشوند. برای موفقیت در سئو، لازم است به نیازهای کاربران پاسخ دهید، اطلاعات دقیق و کامل ارائه کنید و طراحی سایت جذابی داشته باشید. همچنین باید از بهینهسازی بیش از حد و استفاده از کلمات کلیدی نامناسب پرهیز کنید. بهروزرسانی مداوم محتوای سایت و رعایت اصول E-E-A-T (تجربه، تخصص، اقتدار و اعتماد) نیز برای جلب اعتماد گوگل ضروری است.
منبع: https://www.semrush.com/blog
0 دیدگاه
شما هم توی این بحث شرکت کنید
0 دیدگاه
شما هم توی این بحث شرکت کنید